Американският гигант във фармацевтичната индустрия Walgreens Boots Alliance се намира

...
Американският гигант във фармацевтичната индустрия Walgreens Boots Alliance се намира
Коментари Харесай

Италианският милиардер, който изгуби $1,18 милиарда за ден

Американският колос във фармацевтичната промишленост Walgreens Boots Alliance се намира в тежка обстановка и това несъмнено не се отразява добре на благосъстоянието на нейния изпълнителен шеф - милиардерът Стефано Песина.

Затягащата конкуренция на пазара и консолидацията сред съперниците на компанията доведоха до спад на акциите й във вторник с 13% или до най-ниското им ниво от август 2014 година насам. Те изгубиха от цената си, откакто сдружението разгласи по-слаби от предстоящото доходи.

Срива на скъпите бумаги незабавно даде отражение върху чистото благосъстояние на Песина, който държи 15,4% от компанията. Само за ден то се сви с 1,18 милиарда $ от 11,35 милиарда до 10,17 милиарда $, демонстрират данните от Bloomberg Billionaires Index.

Милиардерът, който е роден в Италия, а в този момент живее в Монако, ръководи компанията от разстояние. През годините той е спечелил, само че и е изгубил доста от вложенията си в Walgreens. За първи път той получава дял в нея през 2012 година, когато сдружението купува английската верига аптеки Alliance Boots.

Две години по-късно Walgreens закупи останалата част от веригата и по този начин благосъстоянието на Песина доближи съвсем 11,7 милиарда $. То се усили до 15,3 милиарда $ през юли 2015 година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР