Американският гигант в самолетостроенето Локхийд Мартин изпрати делегация в България

...
Американският гигант в самолетостроенето Локхийд Мартин изпрати делегация в България
Коментари Харесай

Локхийд Мартин обсъжда сътрудничество с БАН

Американският колос в самолетостроенето " Локхийд Мартин " изпрати делегация в България предвид на напредването на процеса по придобиване на бойни самолети Ф-16 за Военновъздушните ни сили.

В прессъобщение от компанията показват, че американските представители на родна земя са посетили Българската академия на науките (БАН), с цел да обсъдят благоприятни условия за бъдещо партньорство.
В хода на срещата вниманието е било ориентирано към позицията на компанията като международен софтуерен водач, отдаден на развиването на идващото потомство учени, инженери и иноватори - визия, която се споделяла и от Българска академия на науките.

" Локхийд Мартин " се приготвя за производството на българските Ф-16

Компанията работи с държавните управления на България и Съединени американски щати за по-малко разноски

" Всеки ден нашите 105 000 чиновници отиват на работа с една цел - да спомогнат за осъществяването на задачите на нашите клиенти. От отбраната на жителите до разширението на границите на науката в области като далечния космос, свръхзвуковите оръжия, изкуствения разсъдък и машинното образование, тези задачи са измежду най-сложните и предизвикателни в света. " Това съобщи пред учените основният изпълнителен шеф на компанията за Европа Джонатан Хойл.

По думите му американските експерти показали интерес към опциите на Българска академия на науките в области като изследване и развиване в защитата, сигурността и космоса . Интересите на " Локхийд Мартин " обаче се простирали и оттатък аеронавтиката. Затова от компанията се срещнали по-подробно с работата на Българска академия на науките в области като киберсигурност, роботика, новаторски датчици и технологии, които могат да намерят приложение освен в региона на защитата и сигурността, а и на пазара.

В допълнение на желанието си за партньорство с Българска академия на науките, компанията удостоверява уговорката си за даване на стопански и промишлени изгоди за България по отношение на придобиването на Ф-16 Блок 70. Това щяло да способства за националната сигурност на страната ни, както и да сътвори опция за дълготрайно развиване на българските Военновъздушни сили.

" Закупуването на изтребители Ф-16 за българските Военновъздушни сили ще бъде катализатор на дълготрайно стратегическо партньорство в България , което ще развие гении в науката и инженерството, нужни, с цел да бъдат посрещнати провокациите на 21 век ", пишат още от компанията в писмото до медиите.
 Локхийд Мартин: Ако България купи 16 изтребителя F-16, вторите 8 ще са на по-ниска цена
Локхийд Мартин: Ако България купи 16 изтребителя F-16, вторите 8 ще са на по-ниска цена

Пилотите ще се образоват в САЩ…
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР