Американският гигант в онлайн търговията на дребно Amazon разочарова инвеститорите

...
Американският гигант в онлайн търговията на дребно Amazon разочарова инвеститорите
Коментари Харесай

Amazon разочарова инвеститорите с по-слаби от очакваното приходи

Американският колос в онлайн търговията на дребно Amazon разочарова вложителите с по-ниски от предстоящото доходи за последното тримесечие, съобщи Си Ен Би Си.

Основаната от Джеф Безос компания регистрира доходи от 113 милиарда $ за второто тримесечие, което съставлява 27-процентов растеж по отношение на приходите от  88,9 милиарда $ за същия интервал на предходната година. Въпреки че това е трето следващо тримесечие на доходи от над 100 милиарда $, този резултат не отговори на прогнозите на анализаторите, интервюирани от Refinitiv, които залагаха на доходи сред 115 милиарда $.

В следборсовата търговия в четвъртък акциите на компанията поевтиняха със 7%.

За второто тримесечие Amazon регистрира облага от 15,12 $ на акция, което е по-добър резултат спрямо плануваната облага от 12,30 $ на акция.

„ Последните 18 месеца бяхме изправени пред с необходимоста да доставим невиждано количество артикули, включителни защитни средства, храна и други артикули, които помогнаха на хората по света да се оправят с компликациите, провокирани от пандемията ", разяснява основният изпълнителен шеф на компанията Анди Джаси. Той пое юздите на Amazon на 5 юли, точно на 27-та годишнина от основаването на компанията.

Позитивните вести за компанията за следващ път пристигнаха от подразделението и за облачни услуги  Аmаzоn Wеb Ѕеrvісе. Приходите от AWS през второто тримесечие набъбнаха с 37% до 14,81 милиарда $, надминавайки прогнозата за доходи от 14,20 милиарда $.

Този растеж обаче е по-малък от регистрираният от конкурентните облачни платформи на Microsoft и Гугъл, които последното тримесечие записаха темпове на напредък от над 50%.

За третото тримесечие компанията чака оперативна облага сред 2,5 и 6 милиарда $, което е извънредно необятен диапазон. Дори горната му граница обаче е под разноските от 6,2 милиарда $ за ограничения за сигурност и предотвратяване от разпространяването на ковид по време на третото тримесечие на 2020 година

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР