Американският гигант и лидер в търговията на дребно Walmart е

...
Американският гигант и лидер в търговията на дребно Walmart е
Коментари Харесай

Коя компания е най-големият работодател в света?

Американският колос и водач в търговията на дребно Walmart е най-големият шеф в света в частния бранш. Това демонстрира годишната ранглиста на влиятелното издание Fortune за 500-те най-големи компании в света.

Walmart

Според данните към края на 2018 година Walmart дава работа на 2 милиона и 200 хиляди чиновници по целия свят.

Мегакомпанията е и тази с максимален доход в света. За 2018 година приходът на Walmart е бил в размер на 514,4 милиарда $, а облагата възлиза на 6,7 милиарда $. Walmart има активи в размер на 219,3 милиарда $.

Walmart е американска мултинационална корпорация за търговия на дребно, която ръководи верига от хипермаркети, универсални магазини и магазини за хранителни артикули. Компанията е основана през 1962 година със седалище в Бентънвил, Арканзас.
 Walmart влага 1,2 милиарда $ в Китай
Защо най-големият американски шеф влага $1,2 милиарда в Китай?

Вложенията ще бъдат направени през идващите 2 десетилетия

China National Petroleum

China National Petroleum е вторият максимален шеф в света съгласно данните на Fortune. За компанията работят 1,382 милиона души .

За предходната година компанията бележи доходи в размер на 393 милиарда $. Печалбата ѝ възлиза на 2,3 милиарда $.

China National Petroleum има активи в размер на 601,9 милиарда $.

China National Petroleum e главната национална петролна и газова корпорация на Китай. Компанията е и една от най-големите интегрирани енергийни групи в света. Седалището на корпорацията е в Пекин.

China Post Group

China Post Group е третият максимален шеф в света. За компанията работят 935 хиляди души .

За 2018 година China Post Group има доходи в размер на 85,6 милиарда $ и облага от 4,1 милиарда $. China Post Group има активи в размер на 1,4 трилиона $.

China Post Group e държавно дружество, което ръководи формалната пощенска работа на Китай. Създадена е през 1997 година и е със седалище в Пекин.

State Grid

State Grid e държавното дружество за електроснабдяване на Китай. Компанията е четвъртият максимален шеф в света с 917 хиляди чиновници .

През 2018 година State Grid е имала доход в размер на 387,6 милиарда $ и облага от 8,18 милиона $.

State Grid има активи в размер на 572,3 милиарда $.

State Grid Corporation of China в действителност е монополист при доставките на електричество в азиатската страна и е най-голямата комунална компания в света.

Компанията е със седалище в Пекин и е учредена през 2002 година.
 Saudi Aramco печели по $304 милиона всеки ден
Компанията, която печели по $304 милиона всеки ден

За първи път от Втората международна война Съединени американски щати не е водач по брой на фирмите в класацията Fortune 500

Hon Hai Precision Industry

Hon Hai Precision Industry e на пето място по брой на чиновници - там работят 667 хиляди души . Компанията е тайванска и се занимава с произвеждане на електроника.

За предходната година компанията има облага в размер на 175,6 милиарда $. В рамките на 2018 година облагата на Hon Hai Precision Industry е била от 4,3 милиарда $.

Hon Hai Precision Industry има активи в размер на 110 милиарда $.

Hon Hai Precision Industry също по този начин е позната като Foxconn. Създадена през 1974 година, през днешния ден компанията е най-големият международен снабдител на електроника и услуги за произвеждане на електроника. Най-известните артикули на компанията са iPad, iPhone, iPod, Xiaomi, PlayStation 3, PlayStation 4, Wii U, Xbox 360 и други.

До 10-а позиция се подреждат компаниите Volkswagen (664 хиляди работници), Amazon (647 500 работници), Sinopec Group (619 151 работници), Compass Group (595 841 работници) и U.S. Postal Service (565 802 служители).

От 500-те най-големи компании в света с минимум чиновници е индийската компания Rajesh Exports , за която работят 383 души . Приходът на компанията за 2018 година е в размер на 25,142 милиарда $, а облагата - 184 милиона $. Фирмата търгува със злато и бижута.
 Apple може да изнесе цялото произвеждане на iPhone за американския пазар отвън Китай
Apple може да изнесе цялото произвеждане на iPhone за американския пазар отвън Китай

Това показват от основния снабдител на американската компания Foxconn
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР