Американският генерал Тод Уолтърс, върховен главнокомандващ на съюзническите сили на

...
Американският генерал Тод Уолтърс, върховен главнокомандващ на съюзническите сили на
Коментари Харесай

Spiegel: Повече натовски войници в България и Румъния заради Русия иска главнокомандващият силите на НАТО в Европа

Американският военачалник Тод Уолтърс, висш главнокомандващ на съюзническите сили на НАТО в Европа, е предложил подсилване на източния фланг на Алианса с спомагателни военни сили. Става въпрос за разполагане на бойци в България и Румъния. Това твърди немското издание Der Spiegel, базирайки се на свои източници.

Според авторитетната медия, Уолтърс е направил предлагането по време на видеоконференция с присъединяване на членове на НАТО. Генералът вижда този ход като предварителна защита поради скупчването на съветски войски по границата с Украйна.
Русия изиска НАТО да се откаже от всякаква военна активност в Източна Европа
Русия изиска от страните членки на НАТО да се задължат да спрат по-нататъшното разширение на алианса, като изключително упорства Украйна н...
Прочети повече
Съгласно информацията на немската медия, предлагането на Уолтърс е да бъдат дислоцирани в допълнение 1500 бойци в България и Румъния. Тези бойци ще бъдат " група за бързо реагиране ". Такива групи упражняват в Полша и прибалтийските страни с локалните военни от 2017 година насам. Те са считани за първа фронтова линия при незабавен случай и аванпост, до момента в който на помощ дойдат още сили на НАТО. Идеята на Уолтърс е да има предизвестие за съветския президент Владимир Путин, че Алиансът няма да стои безразличен, в случай че съветските войски нахлуят в Украйна. Счита се, че наоколо до украинската граница има ситуирани към този момент към 100 000 съветски бойци.

Припомняме, че Уолтърс беше в България преди месец. Тогава той се срещна със служебния боен министър Георги Панайотов. След идването на кабинетът " Петков " стана ясно, че Панайотов става дипломат на България в Съединени американски щати - и то ексклузивен и пълномощен дипломат.

Още от БАЛКАНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР