Американският футбол може и да не се радва на особена

...
Американският футбол може и да не се радва на особена
Коментари Харесай

Един от най-великите спортисти на всички времена сложи край на забележителната си кариера

Американският футбол може и да не се радва на особена известност по нашите ширини, само че това никога не омаловажава триумфите на живата легенда Том Брейди, който реши да постави завършек на кариерата си. Новината бе доказана публично от Националната футболна лига (NFL).

44-годишният куотърбек прекара 22 години на огромната сцена, като в този интервал завоюва на 7 пъти Супер бол ( бел. ред.: Турнирът е еквивалент на европейската Шампионска лига по футбол ).

„ Кариерата ми беше толкоз вълнуващо странствуване, надхвърлящо въображението ми с всичките възходи и падения. Докато продължава, човек просто не мисли, за какъвто и да е тип отдръпване “, сподели Брейди, представен от BBC.

Невероятният спортист има няколко знакови точки в кариерата си, измежду които е обратът от 2017 година против Атланта Фалкънс от 28:3 с екипа на Ню Ингланд Пейтриътс, както и съвършеният сезон от 2007 година с „ патриотите “, когато бяха реализирани 16:0 победи.

Последният тим в кариерата му е Тампа Бей Баканиърс, където още веднъж изигра съществена роля във втората в историята купа от Супер бол.

Том Брейди е създател и на редица върхове в американския футбол, само че най-впечатляващият измежду тях е успеваемостта при пасовете му от внушителните 97,6%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР