Американският фондов пазар току-що имаше най-добрата си година — досега — от 1997 г.

...
Фондовият пазар току-що отбеляза най-доброто си представяне през юли от
Коментари Харесай

Фондовият пазар току-що отбеляза най-доброто си представяне през юли от 26 години.

Референтният индекс S&P 500 затвори миналия месец с повишение отоколо 21% за годината. Това е най-големият му ръст до юли от 26 години, според данни от S&P Dow Jones Indices.

Заедно с Nasdaq Composite, S&P 500 записа своя пети пореден месец на печалба през юли, отбелязвайки най-дългата месечна серия от печалби на широкообхватния индекс от 2021 г. насам.

Ралито спря през първия ден на търговия на август, като акциите се колебаеха, докато инвеститорите анализираха седмичната смесена торба от печалби за второто тримесечие. Месецът също има тенденция да бъде променлив за Уолстрийт, тъй като летният сезон на пътувания води до по-ниски обеми на търговия.

Печалбите на американския пазар тази година до голяма степен се движат от така наречената Великолепна седморка, група от акции, предпочитани едновременно заради техните защитни качества и качества за растеж, както и поради техните роли в разработването на продукти с изкуствен интелект. Технологичните гиганти Nvidia, Apple, Amazon, Alphabet, Meta Platforms, Microsoft и Tesla включват групата.

По-добрият от очаквания сезон на печалбите също помогна за повишаване на акциите. Около 81% от 292 компании в S&P 500, които са отчели резултатите си за второто тримесечие досега, са отчели печалби над очакванията на анализаторите, според данни от Refinitiv Lipper.

Nvidia скочи с 220% за годината до юли, Meta Platforms скочи със 165%, Carnival спечели 134%, Royal Caribbean добави 121%, а Tesla се увеличи със 117%.

Ралито на пазара също се разшири през последните месеци, тъй като Уолстрийт стана по-оптимистично настроен, че инфлацията се охлажда, икономиката може да избегне рецесия и Федералният резерв е към края на своя цикъл на повишаване на лихвените проценти. Индексът S&P 600, който проследява представянето на акциите на малките компании, изпревари по-широкия индекс миналия месец.

Все пак печалбите на пазара далеч не са равни навсякъде. Една равнопретеглена версия на S&P 500 се представи по-слабо от годината до момента до юли.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР