Американският флот засилва присъствието си в Егейско море, за гарантиране

...
Американският флот засилва присъствието си в Егейско море, за гарантиране
Коментари Харесай

Американският флот засилва присъствието си в Егейско море

Американският флот ускорява наличието си в Егейско море, за гарантиране на районната сигурност оказват помощ и английски боен транспортен съд, и френска фрегата, оповестява " Катимерини ".

Командирът на USS Mitscher Иън Скалиатин посреща група публицисти за обиколка на разрушителя в Пирея, потвърждавайки засиленото американско наличие в през последните седмици.

" Нашето наличие в Средиземноморието и съдействието с гърците са от жизненоважно значение за сигурността в този извънредно значим район ", разяснява Скалиатин.

Ракетоносецът от клас Арли Бърк идва в Пирея на 13 април за планувано посещаване на пристанище, чиято цел е да ускори връзките сред Съединени американски щати и Гърция, като наличието на кораба в Средиземно море " се преглежда като проява на непрекъснатия ангажимент на Вашингтон за групова сигурност в района ", се споделя в известие на американското командване на Военноморски сили Европа-Африка.

Посещението на USS Mitscher в Пирея е " друга проява на нашето усещане за Гърция като дирек на районната непоклатимост ", добавя той.

Коментирайки самодейността американското посолство благодари на Скалиатин. " Много благодарим на USSMitscher, пълководец Склатиатин и екипажа за посрещането на групата от гръцки медии за впечатляващото показване на кораба. Чудесно е да чуем какъв брой е значимо да работим с нашите интернационалните сътрудници, с цел да подсигуряваме районната сигурност и свободните и открити водни пътища, " Ние сме НАТО ", написа посолството.

USS Mitscher е един от няколкото съюзнически кораби, които сега са в Гърция, в това число английски боен транспортен съд и френската фрегата Languedoc, която понастоящем също е ситуирана в Пирея.

Американските военни кораби плават в пристанището на Родос и военноморската база Суда в Крит през последните седмици.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР