Американският филмов институт обяви 10-те филма на 2018 г.Музикалната драма

...
Американският филмов институт обяви 10-те филма на 2018 г.Музикалната драма
Коментари Харесай

Американският филмов институт обяви 10-те филма на 2018 г.

Американският кино институт разгласи 10-те кино лентата на 2018 година
Музикалната драма „ Роди се звезда “ на Брадли Купър, фантастичният екшън „ Черната пантера “ на режисьора Райън Куглър и филмът на ужасите „ Нито тон “ на Джон Кразински са измежду десетте най-хубави филми на тази година. Това сочи ранглиста на Американския кино институт, който се занимава с опадването на американското кино завещание.

Мелодрамата „ Роди се звезда “ е роман за любовта на фамозен кънтри реализатор и млада начинаеща певица. Главните функции се извършват от Лейди Гага и Брадли Купър. Филмът „ Черната пантера “, който е от поредицата ленти за киногерои на „ Марвъл “, счупи всички върхове по доходи, донасяйки на своите основатели 1,344 милиарда $.

Институтът включи в първата десетка лентите: „ Осми клас “ на Бо Бърнам, „ Мери Попинз се завръща “ на Роб Маршъл, „ Черният куклуксклановец “ на Спайк Ли, „ If Beale Street Could Talk “ на Бари Дженкинс, „ Фаворитка “ на Йоргос Лантимос и „ Дневникът на пастира “ на Пол Шрьодер.

В класацията влезе и филмът на американския режисьор Питър Фарели „ Зелена книга “, която завоюва през септември Гран-при на 43 Международен кинофестивал в Торонто. Лентата споделя същинската история на пътешествието на фамозния джазов музикант Дон Ширли и неговия водач и охранител Тони Лип през 1962 година в южните щати. За пътешествието си те употребяват по този начин наречената „ Зелена книга “, в която са посочени безвредните места за афроамериканците. Главните функции в лентата извършват Виго Мортенсен и Линда Карделини.

Американският кино институт е организация с нестопанска цел. Той е основан през 1967 година за опазването на кино наследството на Съединени американски щати. Институтът поддържа националната кинематография, организира многочислени лекции и симпозиуми, в които вземат участие водещи представители на международната киноиндустрия. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР