Американският енергиен гигант Ексън Мобил (Exxon Mobil) е затворил завода

...
Американският енергиен гигант Ексън Мобил (Exxon Mobil) е затворил завода
Коментари Харесай

Ексън Мобил затвори завода си за втечнен газ след земетресението в Папуа Нова Гвинея

Американският енергиен колос Ексън Мобил (Exxon Mobil) е затворил завода си за полутечен природен газ след мощното земетресение в Папуа Нова Гвинея, което аргументи доста вреди и евентуално гибелта на повече от 20 души, съобщи организация Ройтерс.

ДПА заяви по-рано, базирайки се на локални медии, за над 30 починали, измежду които четири деца.

От локалната работа за реакция при естествени бедствия обявиха пред Ройтерс, че към момента ревизират информацията за починали хора.

Трусът бе с магнитуд 7,5, съгласно Геофизичния институт на Съединени американски щати. Той разклати провинциите Южни височини и Хела в центъра на най-големия остров на тихоокеанската страна. Епицентърът на земетресението бе локализиран на 560 км от столицата Порт Морсби.

Ексън Мобил заяви, че връзките с околните селища са прекратени, което затруднява напъните за оценка на вредите на инсталациите, захранващи завода за полутечен газ, който е най-печелившото експортно дружество в страната.

Компаниите "Майнърс Берик Голд " и "Окей Теди майнинг " също оповестиха за вреди на инфраструктурата. Правителството е изпратило профилирани екипи в отдалечения регион.

Проектът за полутечен газ на Ексън Мобил на стойност 19 милиарда $ е считан за един от най-добре работещите в света и стартира да изнася природен газ през 2014 година, по-рано от плануваното. Той създава към 20 % над упования годишен потенциал от 6,9 милиона тона.

Партньорът на Ексън Мобил - Ойл Сърч, също спря в понеделник производството на нефт и газ в засегнатия от земетресението регион. Основните клиенти на завода за полутечен газ са в Япония, Китай и Тайван. Търговци споделят, че резултатът върху пазара ще зависи от продължителността на прекъсване на работа.

"Майнърс Берик Голд " оповестиха, че електроцентралата, която зарежда мината, е развалена, а "Окей Теди " заяви, че свлачище е блокирало пътя и е развалило тръбопроводи на неговите мини за мед и злато.

Асошиейтед прес оповестява, че в региона на земетресението са нанесени вреди на телефонната мрежа, електропроводите и пътищата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР