Американският експерт Чад Дод от Сейнт Питърсбърг, щата Флорида, съветва

...
Американският експерт Чад Дод от Сейнт Питърсбърг, щата Флорида, съветва
Коментари Харесай

Експерт: Психичното здраве на домашните любимци може да пострада при самоизолацията

Американският специалист Чад Дод от Сейнт Питърсбърг, щата Флорида, поучава стопаните да се държат положително с домашните си любимци по време на самоизолация и никога да не ги заразяват с неприятното си въодушевление, написа в. " Метро ".

В противоположен случай психологичното здраве на нашите шаровци и писани може съществено да пострада от новосъздадените стресови обстановки.

Изданието напомня, че някои домашни животинки са изцяло очаровани да изкарат повече време със своите господари. Цитира се случая на куче, което едвам не потроши опашката си от размахване, поради възбудата да бъде покрай " своя " човек, предава Българска телеграфна агенция.

Домашните любимци са способни да улавят сублиминални послания и мощно се въздействат от напрежението и възприятието за тревога на своите стопани, напомня доктор. Дод. Всеки път, когато се трансформира откритият им режим, това се отразява и на душeвността им. Американският специалист предложи никога да не ги лишаваме от нормалното внимание поради несгодите на общественото разграничаване. " Домашните животни живеят ден за ден. Когато сме си у дома за по-дълго, това е същински празник за тях. Но когато мама и баща работят от всекидневната, доста е допустимо кучетата и котките да бъдат подценени. Тогава стартира да страда психологичното им здраве ", акцентира експертът. Д-р Дод ни поучава да не затрупваме с храна домашните любимци, в опит да ги разсеем и да спечелим повече време пред компютъра. Той предлага колкото се може по-често да гушкаме любимците си. Това се отразява добре на тях, само че и на нас, тъй като при сходно другарство смъкваме кръвното налягане.

 

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсич
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР