Американският Доналд Тръмп заяви по време на среща с журналисти,

...
Американският Доналд Тръмп заяви по време на среща с журналисти,
Коментари Харесай

Тръмп: Готови сме да преговаряме с Пхенян, ако се откажат от ядрената си програма

Американският Доналд Тръмп съобщи по време на среща с публицисти, че Съединени американски щати са подготвени да договарят със Северна Корея, в случай че Пхенян се откаже от нуклеарната си стратегия, съобщи „ Ройтерс “.

„ Сега си приказваме и прочее те(Северна Корея) ми се обадиха преди няколко дни. Казаха че биха желали да поговорим. Аз им отговорих: „ Ние бихме желали същото, само че би трябвало първо да се откажате от нуклеарната си стратегия, би трябвало да се откажате от нея. “, сподели Тръмп пред присъстващите на обичайна годишна вечеря на елитния вашингтонски новинарски клуб „ Гридайрън ”, която е известна със своя комичен звук и сатирично показване на американската политическа сцена.

„ Ще се срещнем и ще забележим дали ще се случи нещо позитивно. Няма да изключа директните договаряния с Ким Чен-ун. Просто няма. “, сподели още Тръмп, като даже направи смешка за своя сметка.

„ Що се отнася до това да имаш работа с ненормалник, това е негов проблем, а не мой “, добави Тръмп.

Изказването на Тръм пристигна, откакто южнокорейското президентство разгласи, че високопоставени представители на Сеул ще пътуват до Северна Корея, с цел да обсъдят подобряването на връзките на полуострова и възможните договаряния сред Вашингтон и Пхенян.

След своето двудневно посещаване в Корейска народнодемократична република (КНДР), южнокорейските представители ще пътуват до Съединени американски щати, за уведомят Вашингтон за формалната позиция на Пхенян.

Ако се стигне до среща сред Съединени американски щати и КНДР, тя ще бъде първата сред администрацията на Тръмп и Пхенян, които са в обтегнати връзки поради нуклеарните оръжия на Северна Корея, които могат да доближат до територията на Съединените щати.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР