Американският държавен секретар потвърди, че Газа трябва да получи още

...
Американският държавен секретар потвърди, че Газа трябва да получи още
Коментари Харесай

И след разговор с палестинския президент Антъни Блинкън отхвърли прекратяване на огъня

Американският държавен секретар удостовери, че Газа би трябвало да получи още филантропична помощ, само че не се съгласи с преустановяване на огъня, за каквото прикани президентът на Палестинската автономност. 

На фона на митинги против визитата - двамата се срещнаха на Западния бряг по време на второто посещаване на Антъни Блинкън в Близкия изток от началото на войната сред Израел и Хамас. 

По-рано Блинкън/той беседва с външните министри на пет арабски страни, които също настояха за преустановяване на бойните дейности. Блинкън обаче предизвести, че сега това не е алтернатива, тъй като би разрешило на Хамас да се прегрупира и още веднъж да нападне Израел.
И не е нужно да вярвате на думите ми. Само преди няколко дни почитан чиновник на Хамас съобщи, че желанието им е да създадат същото отново и още веднъж. Никой от нас не би приел това.
Антъни Блинкън, държавен секретар на Съединени американски щати

Лидер на Хамас в Ливан упрекна Съединените щати за обстановката в Газа.

 
Тази незаконна администрация заблуждава света, като твърди, че желае да принуди окупацията да спре да поставя под прицел цивилни. Ситуацията на място удостоверява противоположното на това, което тази американска администрация твърди.
Осама Хамдан, представител на Хамас в Ливан

Междувременно иранският министър на защитата предизвести Вашингтон да спре войната и да контракти прекъсване на огъня. Блинкън посети и Кипър, преди да се отправи към Турция. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР