Американският държавен секретар Майк Помпейо заяви днес, че сведенията от

...
Американският държавен секретар Майк Помпейо заяви днес, че сведенията от
Коментари Харесай

Помпейо: При непредприемане на атаката срещу Солеймани рискът щеше да е по-голям

Американският държавен секретар Майк Помпейо съобщи през днешния ден, че сведенията от разузнаването ясно са посочили нуждата от офанзивата против иранския военачалник Касем Солеймани, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Според Помпейо, в случай че офанзивата против Солеймани не беше подхваната, рискът щеше да е по-голям. Лидерите на Съединени американски щати, разполагащи с цялостен достъп до цялата разследваща информация, нямаха подозрения, че офанзивата би трябвало да бъде подхваната, съобщи държавният секретар в предаване по американската телевизия Ей Би Си.

" От оценката на разузнаването беше ясно, че да не предприемем нищо, като по този начин позволим на Солеймани да продължи със заговорите, проектите и терористичната си акция, е доста по-рисковано " от това, което сторихме предходната седмица. " Казахме на иранския режим: задоволително. Не можете да употребявате прокси сили и да си мислите, че родината ви ще бъде в сигурност " посочи Помпейо.

Държавният секретар не посочи дали е разговарял с представители на Иран, само че акцентира, че не се съмнява, че Техеран добре схваща посланието на американското управление. Според Помпейо офанзивата, при която бе погубен Солеймани, е законна. Законни ще бъдат и възможни бъдещи удари на Съединени американски щати по Иран, в случай че Иран предприеме враждебни дейности против американски бойци като възмездие за гибелта на Солеймани, съобщи Помпейо, представен от Асошиейтед прес. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР