Американският държавен секретар Майк Помпейо заяви, че е готов да

...
Американският държавен секретар Майк Помпейо заяви, че е готов да
Коментари Харесай

Американският държавен секретар е готов да отиде в Техеран

Американският държавен секретар Майк Помпейо съобщи, че е подготвен да посети Техеран и да се появи по иранската телевизия, с цел да има опцията да направи послание към иранския народ, заяви Франс прес.

На въпрос на телевизия " Блумбърг " дали е допустимо един ден да посети иранската столица, Помпейо даде позитивен отговор. Държавният секретар отговори позитивно и на въпрос дали би приел да се появи по иранската телевизия.

" Бих приветствал опцията да приказвам непосредствено на иранския народ ", сподели Помпейо, като акцентира, че иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф идва в Ню Йорк и се движи с кола " в най-страхотния град в Съединените щати ".

Зариф " приказва пред медиите, приказва на американския народ и има опцията да популяризира иранска агитация посредством американските медии. Бих желал да имам опцията не да върша агитация, а да кажа истината на иранския народ за това какво вършат неговите водачи ", посочи Помпейо.

Американският президент Доналд Тръмп предходната година изтегли едностранно Съединените щати от подписаното през 2015 година във Виена съглашение за иранската нуклеарна стратегия и още веднъж вкара наказания против Техеран.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР