Американският държавен секретар Майк Помпейо, смятан за верен съюзник на

...
Американският държавен секретар Майк Помпейо, смятан за верен съюзник на
Коментари Харесай

Помпейо: Не изключвам възможността един ден да се кандидатирам за Белия дом

Американският държавен секретар Майк Помпейо, считан за правилен съдружник на Доналд Тръмп, не изключва опцията да се канидатира един ден за президент на Съединени американски щати, заяви Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес.

"Не мога да предскажа каква ще е идната ми работа и мисля, че и в този случай е по този начин ", сподели той в отговор на въпрос дали има упоритости да стане президент. Помпейо добави, че би служил всячески на Америка. Той приказва пред Вашингтонския стопански куб. Изтъквайки своите 18 години федерална работа, в това число в армията, в Конгреса и в този момент в изпълнителната власт, където бе шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ, преди да бъде назначен за държавен секретар, той сподели, че усеща дълг към Съединени американски щати.

Държавният секретар сподели, че Тръмп желае да стартира изтеглянето на американските войски в Афганистан преди президентските избори през ноември 2020 година

На въпрос дали чака понижаване на американския контингент в Афганистан преди вота, шефът на американската дипломация отговори: "Такова напътствие получих от президента на Съединени американски щати. Той сподели недвусмислено: "Сложете завършек на безкрайните войни, започнете изтеглянето ", разкри Помпейо.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР