Американският държавен секретар Майк Помпейо се опита да подобри отношенията

...
Американският държавен секретар Майк Помпейо се опита да подобри отношенията
Коментари Харесай

С благословията на Тръмп Помпейо опита да подобри отношенията с новите лидери на ЕС

Американският държавен секретар Майк Помпейо се опита да усъвършенства връзките на Съединени американски щати с новите водачи на Европейския съюз, съобщи американски посланик, представен от Ройтерс.

Срещите на Помпейо с новите четирима най-високопоставени чиновници на Европейски Съюз минаха извънредно добре, съобщи непрекъснатият представител на Съединени американски щати в Европейски Съюз Гордън Сондланд. Американският посланик акцентира, че визитата на Помпейо е с разрешението на президента Доналд Тръмп.

Подкрепата на Тръмп за Брекзит, късото намаление на статута на Европейски Съюз във Вашингтон, пренебрежителното отношение на Тръмп към Брюксел и изтеглянето на Съединени американски щати от иранското нуклеарно съглашение утежниха връзките сред обичайните съдружници.

Срещите на Помпейо с новите водачи на Европейски Съюз е сигнал за промяна на метода. В края на предходната година Помпейо съобщи в Брюксел, че политиката на Тръмп в духа на лозунга " Америка преди всичко " трансформира следвоенната система въз основата на националните страни, а не на институции като Европейски Съюз. Според Сондланд обаче новоизбраните водачи на Европейски Съюз са привикнали със стила на Тръмп и са подготвени да работят с него.

" Даваме си сметка, че споделяме една и съща цел, само че имаме разнообразни тактики ", акцентира Сондланд.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР