Американският държавен секретар Майк Помпейо прикани Беларус да купва американски

...
Американският държавен секретар Майк Помпейо прикани Беларус да купва американски
Коментари Харесай

Вашингтон прикани Беларус да купува американски петрол

Американският държавен секретар Майк Помпейо прикани Беларус да купва американски нефт на конкурентни цени. В събота той се срещна в Минск с президента Александър Лукашенко, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БНР. Помпейо прикани за “реален апредък “ в връзките сред Съединени американски щати и Беларус

Това е първата аудиенция на американски държавен секретар в Беларус от 1994 година Наскоро Съединени американски щати затоплиха връзките със страната, която постоянно е наричана последната тирания в Европа.

На срещата Помпейо съобщи пред Лукашенко, че Вашингтон желае да построи по-тесни връзки.

“Уверени сме, че дружно можем да реализираме действителен прогрес във всяко измерение на нашите връзки “, сподели той и добави, че американските производители са подготвени да доставят Беларус с нефт на конкурентни цени.

От своя страна беларуският водач се обърна към Помпейо с думите, че “е доста добре, че рискувахте да дойдете в Минск след разнообразни недоразумения сред Беларус и Съединени американски щати “. Помпейо е на обиколка в някогашни руски републики, която стартира в Украйна и ще продължи в Казахстан и Узбекистан.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР