Американският държавен секретар Майк Помпейо предупреди, че разговорите между САЩ

...
Американският държавен секретар Майк Помпейо предупреди, че разговорите между САЩ
Коментари Харесай

Помпейо: Разговорите между Вашингтон и Пхенян ще бъдат трудни

Американският държавен секретар Майк Помпейо предизвести, че диалозите сред Съединени американски щати и Пхенян се обрисува да бъдат " оживени ", само че изрази вяра, че ще може да се реализира съглашение по денуклеаризацията на Северна Корея, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Втората среща на върха сред Доналд Тръмп и Ким Чен-ун през февруари в Ханой завърши с неуспех. Пхенян изиска повдигане на глобите, наложени на Северна Корея, само че съгласно американския водач това беше прекомерно огромно искане в подмяна на начало на денуклеаризация, възприето като прекомерно непретенциозно. После Пхенян разкритикува твърдата линия на Майк Помпейо по отношение на Северна Корея и изиска той да не взе участие допълнително в бъдещи диалози.

В изявление за телевизия Си Би Ес Помпейо сподели, че в срещата на върха сред Тръмп и Ким в Ханой е " имало доста повече нюанси, в сравнение с е било обявено " и се появи внимателен по отношение на продължаването на разговора.

" Ще бъде много оживено. Ще бъде мъчно. Надявам се, че ще имаме няколко други благоприятни условия, с цел да проведем съществени диалози за метода, по който да реализираме прогрес по този развой ", сподели Помпейо.

Той посети до момента четири пъти Пхенян. Миналата седмица той сподели, че към момента е отпред на американския преговорен екип макар настояването на Пхенян да бъде отхвърлен.

Помпейо сподели, че е уверен, че Ким е подготвен да вземе ограничения с оглед отвод от нуклеарните оръжия в подмяна на по-малка изолираност.

Това изявление на държавния секретар на Съединени американски щати съответствува със срещата на върха сред Ким и Владимир Путин на остров Руски южно от Владивосток.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР