Американският държавен секретар Майк Помпейо планира да посети Русия за

...
Американският държавен секретар Майк Помпейо планира да посети Русия за
Коментари Харесай

Майк Помпейо планира да посети Русия за разговори със Сергей Лавров

Американският държавен секретар Майк Помпейо възнамерява да посети Русия за диалози с съветския външен министър Сергей Лавров идната седмица. Това стана ясно след диалозите на двамата първи дипломати във Финландия по време на срещата на Арктическия съвет.

В същото време Помпейо анулира плануваното за през днешния ден посещаване в Берлин, без да посочва аргументи.

Лавров ще одобри Помпейо на 14-и май в Сочи, заяви говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова. От Кремъл допълниха, че не е изключена среща с президента Владимир Путин, само че представителят Дмитрий Песков не даде никакви спомагателни детайлности.

Руският външен министър дефинира диалога си с американския държавен секретар във Финландия като " доста добра крачка напред " след телефонния диалог сред президентите Путин и Тръмп, състоял се в петък по американска самодейност.

Майк Помпейо трябваше през днешния ден да отпътува от Финландия за Берлин, само че ненадейно анулира визитата заради " неотложни въпроси ", съобщи говорителката му, без да заяви повече детайлности.

Разговорите с канцлера Ангела Меркел и външния министър Хайко Маас са отсрочени, а не анулирани, акцентира държавният департамент в малко известие. Известно е, че връзките сред Съединените щати и Германия се усложниха след встъпването в служба на президента Доналд Тръмп.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР