Американският държавен секретар Майк Помпейо каза в Съвета за сигурност

...
Американският държавен секретар Майк Помпейо каза в Съвета за сигурност
Коментари Харесай

Майк Помпейо: САЩ ще се стреми към повторно налагане на ограничения върху ракетите на Иран

Американският държавен секретар Майк Помпейо сподели в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, че Вашингтон ще се стреми да работи за наново налагане на ограничавания върху балистичните ракети на Иран, съобщи " Ройтерс ".
„ Оръжейното ембарго на Организация на обединените нации против Техеран не би трябвало да бъде вдигано през 2020 година “, прикани Помпейо и прикани Съвета да вкара „ инспекции и забранителни ограничения в пристанища и в намерено море, с цел да попречи на продължаващите опити на Иран да заобикаля оръжейните ограничавания “.
Държавният секретар на Съединени американски щати съобщи, че иранските балистични ракети са опасност за Близкия изток и оттатък него. Иран нарушава резолюции на Съвета за сигурност за балистичната си стратегия, сподели още Помпейо.

" Резолюция 2231 на Съвета за сигурност не не разрешава на Иран изстрелването на ракети, а доказателства за техни нуклеарни съставни елементи няма ", съобщи на собствен ред непрекъснатият представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя, представен от ТАСС. Небензя сподели още, че е неприемливо провеждането на следствие от секретариата на Организация на обединените нации на активността на Иран, без да има съответния мандат от Съвета за сигурност.

От своя страна, генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш прикани Иран да отговори деликатно на безпокойствата за балистичната си стратегия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР