Американският държавен секретар Майк Помпейо каза, че САЩ са готови

...
Американският държавен секретар Майк Помпейо каза, че САЩ са готови
Коментари Харесай

САЩ са готови да се откажат от преговори със Северна Корея

Американският държавен секретар Майк Помпейо сподели, че Съединени американски щати са подготвени да се откажат от договаряния със Северна Корея , в случай че идните диалози за програмата й за нуклеарни оръжия тръгнат в неверна посока, съобщи Ройтерс.
 

" Лоша договорка не е вид ", сподели Помпейо във встъпителните си думи на чуване в комисията по външни работи в камарата на представителите на американския Конгрес. " Американският народ разчита на нас да свършим работата както би трябвало. Ако вярната договорка не е на масата, ние надлежно ще си тръгнем ".
 
Помпейо уточни, че американската акция за оказване на напън върху Пхенян дружно с сътрудници на Съединени американски щати дава резултат. " Отношението ни няма да се промени до момента в който не забележим заслужаващи доверие стъпки към приключено, налично за инспекция и необратимо освобождение на Корейския полуостров от нуклеарно оръжие ", сподели държавният секретар.
 

В отговор на въпрос Помпейо увери, че Съединени американски щати нямат желание да вършат отстъпки на Пхенян на срещата на президента Доналд Тръмп с водача на КНДР Ким Чен-ун , планувана за 12 юни в Сингапур.
 
 Gulliver/Getty Images-->

По отношение на нуклеарната стратегия на Иран Помпейо сподели, че държавното управление на президента Тръмп счита да работи с " колкото може повече сътрудници, другари и съдружници ", с цел да спре всички нуклеарни и неядрени закани, идващи от Техеран.
 

По отношение на Русия Майк Помпейо посочи, че Вашингтон няма да търпи съветска интервенция в междинните избори за Конгрес тази година, съобщи АП. Държавният секретар посочи, че държавното управление на президента Тръмп ще " предприеме всички подобаващи контрамерки ", с цел да се бори с " непреставащите старания " на Русия да се намесва във вота през ноември.
 
Помпейо призна, че към този момент Съединени американски щати не са в положение да приложат " ефикасно въздържане ", което да спре тези съветски старания.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР