Американският държавен секретар Майк Помпейо изрази подкрепата си за новата

...
Американският държавен секретар Майк Помпейо изрази подкрепата си за новата
Коментари Харесай

Майк Помпейо изрази подкрепата си за новата Украинска православна църква

Американският държавен секретар Майк Помпейо изрази поддръжката си за новата Украинска православна черква след среща с нейния водач, съобщи Франс прес, като се базира на известие на Държавния департамент.

Помпейо, който е християнин евангелист, беседва при закрити врата с митрополит Епифаний, който през февруари публично оглави Украинската православна черква, чието основаване постави завършек на траялата над три века съветска религиозна настойчивост над Украйна. Срещата се е състояла през вчерашния ден.

Помпейо и Епифаний са споделили безпокойството си по отношение на пречките пред религиозните свободи на Кримския полуостров, анексиран от Русия през 2014 година, и в зоните в Донбас, следени от Москва. Митрополит

Епифаний е изразил вяра, че Вашингтон ще продължи да поддържа суверенитета на Украйна.

Украйна е в центъра на процедура за премахване на сегашния американски президент Доналд Тръмп, упрекван, че е упражнявал напън над украинския си сътрудник Володимир Зеленски посредством отпущането на военна помощ, с цел да проверява неговия конкурент от Демократическата партия Джо Байдън преди американските президентски избори следващата година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР