Американският държавен секретар Майк Помпео започна от Унгария обиколка в

...
Американският държавен секретар Майк Помпео започна от Унгария обиколка в
Коментари Харесай

Американският държавен секретар на обиколка в Централна Европа

Американският държавен секретар Майк Помпео стартира от Унгария обиколка в Централна Европа, която включва Словакия и Полша. Целта на визитите е противопоставяне на засилващото се въздействие на Китай и Русия. Фокусът във Варшава ще бъде двудневната Конференция за мир и сигурност в Близкия изток, на която Вашингтон се надява да построи интернационална коалиция за засилен напън над Иран.

Закъсняла и нужна - по този начин американската администрация дефинира обиколката на Майк Помпео в Централна Европа. Американски държавен секретар посещава Будапеща за първи път след Хилъри Клинтън през 2011г., утрешната аудиенция в Братислава ще е първа по рода си от 20 години.

Майк Помпео отдаде някои антидемократични настроения в Унгария на отсъствието на ангажираност на Съединени американски щати при предходната администрация на Обама. Вакуумът, оставен от нас беше напълнен от Китай и Русия, уточни Помпео.
Майк Помпео- държавен секретар на Съединени американски щати: Присъствието ни тук е от основно значение. Със сигурност ще повдигнем въпроси за неща, които бихме желали да стоят по различен метод.
Гостът разгласи, че ще показа информация за рисковете от експанзията на Хуауей в телекомуникациите.
Майк Помпео- държавен секретар на Съединени американски щати: Ако съоръжение на Хуауей бъде конфигурирано там, където имаме основни американски системи, за нас ще бъде по-трудно да си партнираме със съответните страни.
Не бива да разрешаваме на съветския президент Путин да всява разкол сред другари и съдружници от НАТО, посочи държавният секретар.

На дневен ред са и енергийните връзки на Унгария с Русия и проектите на Москва да заобиколи Украйна като страна-транзитьор на съветски газ.

Унгарският външен министър Петер Сиярто заяви, че е помолил госта си да насърчи Ексън-Мобил в проектите му за рандеман на газ в Черно море.

Друга тематика е двустранни съглашения в защитата с Унгария и Словакия, в това число покупко-продажби за продажба на Еф-16. Българският външен министър Екатерина Захариева ще показва страната ни на конференцията за Близкия изток във Варшава, която стартира на 13 февруари. Целта на Вашингтон е да завоюва интернационална поддръжка за напън по близкоизточната политика и оръжейните стратегии на Иран.

На форума ще бъде и американският вицепрезидент Майк Пенс.
 ​Цветан Цветанов беседва с държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео ​Цветан Цветанов беседва с държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео
Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов осведоми държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео за...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР