Американският държавен секретар Майк Помпео приветства важните ангажименти, поети от

...
Американският държавен секретар Майк Помпео приветства важните ангажименти, поети от
Коментари Харесай

САЩ показва повече оптимизъм за ядреното разоръжаване на КНДР от ООН

Американският държавен секретар Майк Помпео приветства " значимите задължения ", поети от Пхенян по време на срещата сред двете Кореи, която се организира в средата на седмицата, като добави, че Вашингтон е подготвен са " стартира незабавни договаряния " с цел да реализира нуклеарното разоръжаване на Северна Корея " до януари 2021 година ".
В свое изказване Помпео сподели, че е приказвал със своя севернокорейски сътрудник в сряда сутринта и го е поканил да се срещнат в Ню Йорк през идната седмица по време на Общото заседание на ОНН.
Същевременно генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш прикани за съответни дейности след поетите задължения от страна на Северна Корея да затвори площадката си ракетни проби. Гутериш приветства изказването на водача на Северна Корея Ким Чен Ун по време на срещата му с сътрудника му от Южна Корея Мун Дже Ин в Пхенян.
" Ангажиментите отразяват нашето общо мнение в това число и създаване на доверие в региона на военните дейности и ангажимент на КНДР за унищожаването на инфраструктура за тестване на ракетни мотори в наличието на специалисти от свързани страни, " съобщи Гутериш. " Сега е време за съответни дейности ", добави още той.
Когато Северна Корея унищожи своята площадка за нуклеарни проби през май, Гутериш се оплака, че нито един интернационален специалист не е бил на място, с цел да удостовери.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР