Американският държавен секретар Майк Помпео пристигна в Германия на двудневно

...
Американският държавен секретар Майк Помпео пристигна в Германия на двудневно
Коментари Харесай

Майк Помпео пристигна в Германия

Американският държавен секретар Майк Помпео дойде в Германия на двудневно посещаване, съобщи " Дойче веле ".

Това е второто посещаване на Помпео в Германия след встъпването му в служба. Държавният секретар на Съединени американски щати ще посети американските военни в Бавария, а на 7 ноември ще замине за Медларойт, където през годините на разделянето на Германия мина границата сред Германската демократична република и Федерална република Германия.

Там Помпео ще се срещне с немския външен министър Хайко Маас. Според Държавния департамент на Съединени американски щати външните министри на двете страни се чака да обсъдят значимостта на трансатлантическото партньорство и нуждата от усилване на съдействието в изискванията на възходящи закани от страна на Русия, Китай и Иран.

След това Помпео възнамерява диалози в Берлин с немския канцлер Ангела Меркел, както и с немските финансови министри Олаф Шолц и защитата Анегрет Крамп-Каренбауер.

Преговарящите, наред с други неща, могат да обсъдят вероятни мита в Съединени американски щати върху артикули от Европейския съюз, които заплашват да повлияят неподходящо на немската автомобилна промишленост, както и на газопровода " Северен поток-2 " в развой на създаване, който Съединени американски щати са срещу построяването. Според Вашингтон той ще усили зависимостта на Европа от доставките на газ от Русия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР