Американският държавен секретар Майк Помпео предупреди Китай да не разпространява

...
Американският държавен секретар Майк Помпео предупреди Китай да не разпространява
Коментари Харесай

САЩ се скара на Китай за теории на конспирацията

Американският държавен секретар Майк Помпео предизвести Китай да не популяризира дезинформация за новия ковид, откакто публично лице в Пекин разпространява доктрина на конспирацията по отношение на присъединяване на Съединени американски щати. Повече за разногласията - вижте ТУК.
Помпео изрази " мощни възражения " против напъните на Китай " да трансферира виновността за COVID-19 на Съединени американски щати " в телефонен диалог с Ян Дзиечи, върховен чиновник по външната политика в Пекин, заяви Държавният департамент.
Помпео " акцентира, че в този момент не е моментът за разпространяване на дезинформация и клюки, а по-скоро време всички страни да се съберат за битка с тази обща опасност ", се споделя в изказване на Държавния департамент.
Призивът идва, откакто Държавният департамент в петък извика китайския дипломат Цуей Тиенкай, с цел да отхвърли насърчаването на теорията на конспирацията - която завоюва огромно внимание в обществените медии.
Говорителят на външното министерство Джао Лицян в Туитър предходната седмица и на мандарин, и на британски език допусна, че „ пациент нула “, т.е. първият пациент в световната пандемия, може да е пристигнал от Съединени американски щати - не от китайския мегаполис Ухан, откъдето за първи път се появи информация за разпространението на вируса в края на 2019 година
" Може би американската войска е довела епидемията в Ухан. Бъдете транспарантни! Публикувайте данните си! Съединени американски щати ни дължат пояснение ", написа в Туитър Джао, който е прочут с провокативните си изказвания в обществените медии.
Докато COVID-19 - заболяването, породена от вируса - значително е под надзор в Китай, тя е умъртвила повече от 7000 души по света и съществено е засегна всекидневието в западните страни, установи Агенция Франс Прес, съобщи БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР