Американският държавен секретар Майк Помпео нарече Китайската комунистическа партия (ККП)

...
Американският държавен секретар Майк Помпео нарече Китайската комунистическа партия (ККП)
Коментари Харесай

Китайската комунистическа партия била главната заплаха в съвременната епоха

 Американският държавен секретар Майк Помпео назова Китайската комунистическа партия (ККП) " основна опасност в актуалната ера ", което Вашингтон е оказал помощ и на други страни да осъзнаят, съобщи ТАСС.

Това изявление той направи през днешния ден по време на чуванията пред комисията за външна политика в Сената на Съединени американски щати, отдадени на проектобюджета на Държавния департамент за 2021 година

" Обективно преглеждаме Китайската комунистическа партия като основна опасност в актуалната ера ", съобщи Помпейо. По думите му американската дипломация е " помогнала на интернационалната общественост да осъзнае опасността, идваща от ККП ".

Нито едно държавно управление, нито на републиканците, нито на демократите, не е било толкоз нападателно в противодействието на враждебните дейности на Китай като администрацията на президента Тръмп ", увери Помпейо.

По думите му Вашингтон е въвел наказания " против китайското управление ", а също по този начин против китайски компании, анулирал е наредбите за специфичния търговски статут на Хонконг и е " затворил консулството в Хюстън, тъй като е било котило на шпиони ".

В рамките на противодействието на Китай Държавният департамент, в частност, желае от Конгреса за 2021 година 1,49 милиарда $ за помощ на страните от Индийско-тихоокеанския район, " което е нарастване с 20 % по отношение на проектобюджета за 2020 година ". " Искаме този район от света да бъде свободен, открит и преуспяващ ", съобщи Помпейо.

На 21 юли Вашингтон изиска от Пекин да затвори генералното си консулство в Хюстън в период от 72 часа поради " обири на американски технологии ", " неподобаващо потребление " на стратегиите за студентски продан, а също по този начин " несъвместимо със общоприетата процедура в дипломацията държание " на дипломатическите чиновници.

Китайското външно министерство в същия ден изиска от Съединени американски щати да затворят консулството си в Чънду.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР