Американският държавен секретар Майк Помпео и принцът на Саудитска Арабия

...
Американският държавен секретар Майк Помпео и принцът на Саудитска Арабия
Коментари Харесай

Помпео: Иран трябва да понесе отговорност

Американският държавен секретар Майк Помпео и принцът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман са единомислещи, че Иран би трябвало да понесе отговорност за неотдавнашните офанзиви против две рафинерии в кралството, заяви представителят на Държавния департамент Морган Ортагус в изказване, съобщи БГНЕС.
„ Днес държавният секретар Майк Помпео се срещна с принца на Саудитска Арабия Мохамад бин Салман ал Сауд. Двамата са разискали потребността интернационалната общественост да се сплоти, с цел да се опълчи на продължаващата опасност от иранския режим и са се договорили, че иранският режим би трябвало да понесе отговорност за продължаващото си нападателно, безотговорни и застрашително държание “, се споделя в изказването. Двамата водачи са били единомислещи, че офанзивата е заплашила американските жители, живеещи и работещи в Саудитска Арабия.
Съединени американски щати и Саудитска Арабия упрекнаха Иран за офанзивата през уикенда против двете най-големи саудитски рафинерии, макар че бунтовниците хусити от Йемен поеха отговорност за случилото се. Техеран отхвърля обвиняванията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР