Американският държавен секретар Майк Помпео е похвалил България за сделката

...
Американският държавен секретар Майк Помпео е похвалил България за сделката
Коментари Харесай

Помпео е поздравил България за сделката за F-16

Американският държавен секретар Майк Помпео е похвалил България за договорката за самолетите F-16, оповестява БНР, базирайки се на дипломатически източници.
На къса конференция по време на срещата на външните министри на Пакта в Брюксел Помпео изрази вяра Северна Македония скоро да стане член на НАТО. Той съобщи, че Съединени американски щати са утвърдили протокола за участие на Северна Македония.
" Сигурността за хората значи да приветстваме Северна Македония като наш 30-ти член. Съединените щати утвърдиха протокола за нейното присъединение на 22-ри октомври и в този момент ние чакаме тя публично да се причисли към нашия Алианс ".
Майк Помпео похвали увеличението на вноските от страните-членки в бюджета на Пакта и съобщи, че 30 години след рухването на Берлинската стена остава опасността от властнически режими, като акцентира на Китай.
По-рано през днешния ден Държавният департамент на Съединени американски щати също ни похвали като предан съдружник. Вашингтон е удовлетворен, че страната ни отдава приоритет на военната рационализация и ще увеличим разноските ни за защита до мечтаните 2% от Брутният вътрешен продукт.
Помощта, която Съединени американски щати са дали на България в областта на сигурността през последните 25 години, възлиза на над 340 млн. $. Съединени американски щати и България работят дружно за възстановяване на сигурността в Източна Европа, се споделя още в известието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР