Американският държавен секретар Майк Помпео е похвалил България за сделката

...
Американският държавен секретар Майк Помпео е похвалил България за сделката
Коментари Харесай

Помпео ни похвали за сделката с F-16

Американският държавен секретар Майк Помпео е похвалил България за договорката за самолетите F-16, оповестява БНР.
На къса конференция по време на срещата на външните министри на Пакта в Брюксел Помпео също по този начин изрази вяра Северна Македония да стане скоро член на НАТО.


Той съобщи, че Съединените щати са утвърдили протокола за участие на Северна Македония и още: „ Сигурността за хората значи да приветстваме Северна Македония като наш 30-ти член.

Съединените щати утвърдиха протокола за нейното присъединение на 22-ри октомври и в този момент ние чакаме тя публично да се причисли към нашия Алианс “, сподели държавният секретар.

Майк Помпео похвали увеличението на вноските от страните-членки в бюджета на Пакта и съобщи, че 30 години след рухването на Берлинската стена остава опасността от властнически режими, като акцентира на Китай.

По мотив Русия и разтрогването на контракта за ракетите със междинен обхват, той акцентира позицията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп – нито един контракт не може да се съблюдава единствено от едната страна, нито пък може да се връщаме към контракт, който към този момент няма смисъл.

От своя страна, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг сподели, че немската концепция за сформиране на така наречен „ група на мъдреците “, която да разисква стратегически въпроси, е получила утвърждението на доста страни. Конкретно решение обаче не е взето.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР