Американският държавен секретар Антъни Блинкън се срещна с украинския външен

...
Американският държавен секретар Антъни Блинкън се срещна с украинския външен
Коментари Харесай

Кулеба поиска от Блинкън изтребители и системи за ПВО за Украйна

Американският държавен секретар Антъни Блинкън се срещна с украинския външен министър Дмитро Кулеба на границата сред Украйна и Полша, предадоха международните организации. Срещата е израз на поддръжка от страна на Съединени американски щати към Украйна в десетия ден от съветската инвазия в тази страна, оповестява " Дарик ".

" Надявам се, че украинският народ ще може да види в това една ясна проява, че ние имаме другари, които безусловно са застанали до нас ", съобщи Кулеба след срещата с Блинкън на граничния пропускателен пункт " Корчова-Краковец ".

По време на срещата Кулеба е декларирал на Блинкън, че неговата страна има потребност от изтребители и от системи за противовъздушна защита и е определил като знак на уязвимост отхвърли на НАТО да обособи зона неразрешена за полети над Украйна. " За никого не е загадка, че нашето най-силно искане касае изтребителите, щурмовите самолети и системите за противовъздушна защита ", е споделил Кулеба на Блинкън.

По-рано Блинкън посети център за банкет на бежанци от Украйна, ситуиран от полските управляващи в някогашен търговски център в Корчова, покрай границата с Украйна. Там заслон са намерили към 3000 души, съобщи Асошиейтед прес. Там държавният секретар изслуша разказите на майки и деца, които описаха какъв брой рисково е било пътуването им до границата и какъв брой фрапантно се е трансформирал животът им от съветската инвазия в Украйна.

По време на визитата си Блинкън разгласи, че Вашингтон се готви да деблокира 2,75 милиарда $ в допълнение, с цел да окаже поддръжка на хората, бягащи от Украйна и на страните, които ги одобряват, с цел да се оправят те с филантропичната рецесия, съобщи Франс прес.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР