Американският държавен секретар Антъни Блинкън обвини Русия във военни престъпления

...
Американският държавен секретар Антъни Блинкън обвини Русия във военни престъпления
Коментари Харесай

Блинкън обвини Русия във военни престъпления, предупреди Китай да не помага на Москва

Американският държавен секретар Антъни Блинкън упрекна Русия във военни закононарушения и предизвести Китай, че Вашингтон ще предпиеме дейности, в случай че Пекин окаже военна помощ на Москва. Ситуацията в Украйна остава без особена смяна, настъплението на съветските сили е забавено, само че от ден на ден се усилват известията за цивилни жертви. 

Има информация за оживели под руините на театъра в Мариупол, където се счита, че са се укривали над хиляда души. 53 цивилни са починали при обстрел на съветски военни в град Чернигов. Сред жертвите е и американски жител, който чакал на опашка за самун. При артилерийски огън против учебно заведение и културен център в град Мерефа са починали 21 души, оповестиха локалните управляващи. 

Общо 3 810 души са били евакуирани от украински градове по филантропични коридори през последното денонощие, което е по-малко от през вчерашния ден.

Постоянните украински контраатаки и логистични проблеми забавят съветската атака, регистрират английски военни специалисти. Според Пентагона съветското придвижване е замръзнало в цялата страна по разнообразни посоки. 

Украинският президент Володимир Зеленски направи послание към депутатите в немския Бундестаг, в което прикани за повече помощ и за водеща роля на Берлин в събарянето на новата Стена, която по думите му Русия издига през Европа:

Президентът на Съединените щати Джо Байдън ескалира реториката си против Владимир Путин и го назова палач, който е почнал война против народа на Украйна, а първият американски посланик Антъни Блинкън съобщи, че към този момент тече юридическият развой по покачване на публични обвинявания във военни закононарушения против съветския президент. В телефонен диалог с турския държавен глава Реджеп Ердоган Путин е показал съответните претенции на Москва за договаряне на мир с Украйна. 
Сред тях са неутралитет и разоръжаване на страната, отбрана на съветския език, специфичен статут за Донбас, както и договаряния очи в очи с Володимир Зеленски.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР