Американският бизнесмен Марк Кубан е известен с това, че притежава

Американският бизнесмен Марк Кубан е известен с това, че притежава ...

Собственикът на отбор от NBA: Най-патриотичното нещо, което можеш да направиш за страната си е да натрупаш богатство.


Американският бизнесмен Марк Кубан е известен с това, че притежава отбора Dallas Mavericks, който се състезава за Националната баскетболна асоциация NBA в САЩ. Той обаче има и редица бизнеси, благодарение на които натрупва състоянието си.

Твърди се, че Марк е евентуален кандидат за президентските избори в САЩ. Бизнес магнатът обаче не потвърждава информацията, а казва, че без значение дали ще се кандидатира или не, той вече е направил достатъчно за страната си. Според него създаването на богатство е повече от достатъчен принос за родната държава, пише CNBC.

Кубан е израснал в работническата класа в Питсбърг, а сега състоянието му се оценява на 4,1 милиарда долара. Той е станал богат и твърди, че това е едно от най-патриотичните неща, което гражданин може да направи за страната си.

"Направете пари, с които можете да напълните една лодка, плащайте си данъците, наемете хора, обучете ги, платете им, инвестирайте пари в наеми, оборудване и услуги", казва милиардерът.

"Когато спечелите много пари, направете нещо положително с тях. Ако сте достатъчно умни, за да ги спечелите, ще знаете и как да ги увеличите и да ги накарате да работят за вас."

Кубан, който продаде компанията си Broadcast.com на Yahoo през 1999 година за 5,7 милиарда долара, сега е собственик на баскетболния отбор от NBA.

Той заявява в блог пост, че не се страхува да плаща по-високи данъци. Според него това е най-патриотичното нещо, което хората могат да направят след военната служба. Той дори призовава хората да забогатяват и да трупат състоянието си по очевиден начин.

Постът му идва, когато проблемът с неравенството в заплащането в САЩ става все по-сериозен. Богатствата на Джеф Безос, Бил Гейтс и Уорън Бъфет взети заедно се равняват на повече, отколкото притежава най-бедната част от половината население на Щатите според данни на Института за политически изследвания.

Кубан обаче казва, че не му пука кой какво казва и според него е добре да бъдеш богат.

"Богатството носи полза за вас и вашето семейство и ви дават финансова власт", добавя той.

Източник: money.bg