Американският баскетболист Бил Ръсел, 11-кратен шампион на Националната баскетболна асоциация

...
Американският баскетболист Бил Ръсел, 11-кратен шампион на Националната баскетболна асоциация
Коментари Харесай

Почина играчът с най-мното титли в НБА


Американският баскетболист Бил Ръсел, 11-кратен първенец на Националната баскетболна асоциация (НБА), умря на 88-годишна възраст. Това беше оповестено на формалната страница на Ръсел в Twitter.

" Бил Ръсел напусна този свят през днешния ден на 88-годишна възраст със брачната половинка си Джанин до себе си. Съобщение за прощалната гала ще бъде направено по-късно ", се споделя в известието.

По време на кариерата си единственият клуб, за който е играл Ръсел, е Бостън (1956-1969 г.). Като член на тима той печели шампионата на НБА 11 пъти, което е връх. Ръсел е обявяван пет пъти за най-полезен състезател в постоянния сезон на НБА, включен е в Баскетболната зала на славата и в Залата на славата на ФИБА. Като член на националния тим на Съединени американски щати става олимпийски първенец през 1956 година в Мелбърн, а Ръсел е капитан на тима, напомня Нова телевизия.

Като треньор Ръсел работи за Сиатъл и Сакраменто, а през последните три години от кариерата си в Бостън е настоящ треньор. Наградата за най-полезен състезател във финалите на НБА е кръстена на Ръсел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР