Американският бързоходен десантен кораб Карсън Сити е преминал в сряда

...
Американският бързоходен десантен кораб Карсън Сити е преминал в сряда
Коментари Харесай

US катерът "Карсън Сити" влезе в Черно море

Американският бързоходен десантен транспортен съд " Карсън Сити " е минал в сряда Босфора в северна посока и е влезнал в Черно море. Това се споделя в публикувано изказване на пресслужбата на Шести флот на военноморските сили на Съединени американски щати.

" Екипажът на " Карсън Сити " и аз самият с наслада прекосяваме с този транспортен съд през турските проливи право към Черно море. Командването на военноморските транспорти - изключително експедиционните бързоходни кораби и многоуважаемите им екипажи, може да направи доста за Военноморски сили на Съединени американски щати и сътрудниците. Разчитаме, че дейностите на " Карсън Сити " ще дадат принос при всяка нужна задача ", е декларирал капитанът на кораба.
През предходната неделя и американският военен транспортен съд „ Карни “ влезе в акваторията на Черно море. Пресслужбата на Шести американски флот разгласи, че корабът влиза във водите на Черно море " за осъществяване на интервенции по сигурността в морето, както и за усилване на съвместимостта с флотовете на съдружниците и сътрудниците в района ".
Корабът катамаран " Карсън Сити " може да одобри на борда си до батальон морски пехотинци и е оборудван с хеликоптерна площадка. Дълъг е 103 м, необятен е 28,5 м и развива скорост до 43 възела. Само преди четири дни президентът Доналд Тръмп подписа рекорден боен бюджет от 716 милиарда $.
В текста на документа се показва, че началникът на Пентагона, държавният секретар и главнокомандващият Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа са длъжни да разработят и осъществят тактика за оказване на поддръжка на съдружниците и сътрудниците в Европа, „ намиращи се под опасност от съветска експанзия “. Те би трябвало и да „ прегледат опцията за увеличение на честотата и мащаба на провежданите в Черно море военни учения на НАТО и други многонационални учения с присъединяване на Украйна и Грузия “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР