Американският автомобилен производител GM представи нов напълно електрически Hummer, чиито

...
Американският автомобилен производител GM представи нов напълно електрически Hummer, чиито
Коментари Харесай

GM представи изцяло електрически Hummer

Американският авто производител GM показа нов изцяло електрически Hummer, чиито доставки ще стартират през есента на 2021 година Стартовата цена на автомобила, който ще форсира от 0 до 100 км/ч за 3 секунди, само че също по този начин ще може да се кара офроуд, ще е 112 595 $. Компанията обаче възнамерява да понижава цената на колата през следващите години – през 2022 година тя ще коства 99 995 $, 89 995 през 2023 година и 79 995 $ през 2024 година, съобщи CNBC.

Новият Hummer ще бъде в сегмента състезателен пикап (sport utility truck – SUT). Най-високата версия ще може да изминава 350 благи (560 км) на цялостен заряд и ще има 1000 конски сили мощ. Ще бъде задвижван от три обособени мотора, които ще дават двигателна сила и на 4-те колела. По-бюджетните версии ще имат пробег от 250 благи (400 км), 650 к. с. и два, вместо три мотора. Производителят дава обещание зареждането на 160 км пробег да се случва в границите на единствено 10 минути.

„ Новият Hummer е за хората, които желаят да имат разполагаем всички постижения на автомобилната промишленост “, разяснява вицепрезидентът на GM Дънкан Алдред. Производителят си слага задачата да преобърне изцяло репутацията на Hummer, като извънредно неефективна кола, която харчи по повече от 16 литра гориво на 100 км.

Новият електрически Hummer ще бъде създаван във фабрика в Детройт, която ще бъде реновирана за задачата с общ бюджет от 2,2 милиарда $. Това е част от огромния проект на GM за прекосяване към електрически коли до 2025 година, който ще се финансира с обща инвестиция от 20 милиарда $.  GM неотдавна подписа контракт за доставка на акумулатори с LG Chem от цех, който сега се строи в Лодстаун в щата Охайо.

Това е следващият самоуверен модел на електрически пикъп, откакто Tesla и Rivian към този момент показаха техните версии на подобен автомобил на акумулатори.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР