Американският автомобилен производител Ford заяви, че ще вложи 500 милиона

...
Американският автомобилен производител Ford заяви, че ще вложи 500 милиона
Коментари Харесай

Ford инвестира $500 милиона в конкурент на Tesla, за да създаде електрически камион

Американският авто производител Ford съобщи, че ще вложи 500 милиона $ в компанията за електрически камиони Rivian, която е и главен съперник на Tesla.

С вложените средства Rivian би трябвало да сътвори електромобил за компанията в Детройт. Сделката идва незабавно, откакто производителят на камиони показа двата си нови продукта - електрически пикап и електрически SUV, написа CNBC.

Според експертите двата модела могат умерено да се наредят до одобрените производители на камиони като General Motors и Ford. Те даже считат, че Rivial може да се окаже сериозен съперник на Tesla с новия си SUV за колите на Мъск - Model X и Model Y.

" Това стратегическо партньорство маркира основен миг в нашия блян да преминем по-бързо към устойчива подвижност ", разяснява създателят и основен изпълнителен шеф на Rivian - Скариндж.

" Ford имат дълготраен опит в построяването на устойчиви концепции. Бил Форд е един от първите бранители на устойчивата промишленост и ние сме разчувствани, че можем да използваме технологията, с цел да създадем повече електрически коли ", добавя той.

През февруари Rivian събра 700 милиона $ от Amazon. Появиха се клюки, че GM също ще влага в производителя на камиони. Ford сподели, че има намерение да сътвори нов електромобил, употребявайки скейтборд платформата на Rivian. Това е част от проекта на компанията за създаване на портфолио от електрически транспортни средства.

Базираният в Детройт производител към този момент удостовери триумфа на два модела, които са напълно електрически - въодушевен от Mustang кросоувър, който ще бъде на пазара от 2020 година и версията с нулеви нездравословни излъчвания на най-продавания модел - пикапът F-150. Компанията е вложила в тях 11 милиарда $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР