Американският автомобилен производител Ford ще продава още по-бърз и мощен

...
Американският автомобилен производител Ford ще продава още по-бърз и мощен
Коментари Харесай

Новото чудовище на Ford за $1,2 милиона, което не може да карате по улиците

Американският авто производител Ford ще продава още по-бърз и мощен автомобил от супер колата Fort GT за 1,2 милиона $. Само 45 такива модела ще бъдат създадени. Това е съобщила компанията, с значимото конкретизиране, че ще е нелегално колата да се кара по публични пътища, написа CNN.

Автомобилът Ford Gt Mk II, който е със 700 конски сили, е предопределен за ръководство единствено на писти и обособени за това места. Той не е планиран да дава отговор на условията за спортни серии, като инженерите са имали независимост да усъвършенстват капацитета на колата.
 Снимка 433579
Източник:

Това значи, че 3,5-литровият мотор с турбокомпресор ще обезпечава мощ с 53 конски сили повече от общоприетия модел Ford GT и с 203 повече от колата, спечелила надпреварата Льо Ман. Мощността на спортния автомобил на марката е била лимитирана съгласно разпоредбите на съревнованието.

" GT Mk II разкрива цялостните благоприятни условия на колата без ограничавания и съображения. Това е най-хубавият метод притежателите на лимитираната кола да усетят какво е да минеш финиша с автомобил на Ford съща като на Льо Ман ", е декларирал Хау Тай-Танг, продуктов шеф на компанията.
 Снимка 433576
Източник:

За да е задоволително бърза, колата е лишена от някои улеснения, които участват в общоприетия автомобил. Тя няма разнообразни режими за шофиране, като " Нормален ", " Спортен " или " За писта ", нито опцията за смяна на височината. Вместо това, този автомобил се движи напълно ниско над земята, с цел да е допустимо най-аеродинамичен. 7-степенната скоростна кутия е особено настроена за нападателно съревнование на писта

Тъй като олекотяването ѝ е било приоритет, седалката за пасажера може да се инсталира и демонтира. За лидера има особено създадена седалка със система за сигурност от шест колана. Колата няма нито една въздушна възглавница, като задачата е още веднъж да се спести от тежестта. Спирачките на лимитирания модел са много по-силни от общоприетия Fort GT.
 Снимка 433575
Източник:

Дори разновидността Fort GT, за който е позволено да се ръководи по публични пътища, е доста безценен. Само 1300 броя са основани, откогато е почнало производството на автомобила през 2017 година, като стартовата цена е била 450 000 $. Желаещите да го имат, е трябвало да аплайват авансово, с цел да могат да се снабдят с подобен.

Новият автомобил Ford GT Mk II обаче ще е наличен за потребителите незабавно.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР