Американският авиопроизводител Боинг“ си осигури договор на стойност 3,9 млрд.

...
Американският авиопроизводител Боинг“ си осигури договор на стойност 3,9 млрд.
Коментари Харесай

„Боинг“ получи поръчка за два нови „Еър Форс 1“

Американският авиопроизводител „ Боинг “ си обезпечи контракт на стойност 3,9 милиарда $ за основаването на два самолета модел 747-8, които ще бъдат употребявани за „ Еър Форс 1 “ от президента на Съединени американски щати, съобщи Ройтерс. Доставката на машините би трябвало да бъде осъществена до декември 2024 година, като те би трябвало да заменят актуалните 30-годишни 747-200.

Решението бе доказано от Пентагона и идва след неофициална договорка, подписана сред „ Боинг “ и Белия дом през февруари. Още преди да встъпи в служба президент Доналд Тръмп остро разкритикува предоставената поръчка за два нови самолета на стойност 4 милиарда $. Тогава „ Боинг “ разгласи, че има контракт единствено за предварителни действия на стойност $170 млн.

В изявление за Си Би Ес, излъчено във вторник, Доналд Тръмп се похвали, че с новата договорка икономисал на данъкоплатците 1,5 милиарда $. Президентът добави, че новите самолети ще са „ №1 в света “ и ще имат нова багра от алено, бяло и синьо на място на въведените от Джон Ф. Кенеди бяло и синьо.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР