Американският авиогигант Boeing откри първия си завод в Европа. Фабриката

...
Американският авиогигант Boeing откри първия си завод в Европа. Фабриката
Коментари Харесай

Boeing откри първия си завод в Европа

Американският авиогигант Boeing откри първия си цех в Европа. Фабриката в Шефилд, Англия е с повърхност от 6200 кв. м и ще създава елементи за моделите на Boeing 737 и 767.

Общата инвестиция в предприятието е 40 млн. паунда. То стартира работа с 52 чиновници, в това число опитни инженери и над 20 чираци, оповестяват от компанията, представени от английската Press Association.

Заводът стартира с произвеждане на повече от 100 разнообразни високотехнологични съставни елементи за задвижване на крилата на самолетите 737 и 767.

Stay tuned as we celebrate the opening of #BoeingSheffield this week, which will make parts for our 737 & 767 aircraft pic.twitter.com/7RmRYuVFDL
— Boeing UK & Ireland (@BoeingUK) 24 октомври 2018 година

Щом проработи на цялостен потенциал фабриката в Шефилд ще създава хиляди елементи на месец, които ще бъдат изпращани до Съединени американски щати за монтаж в завода на Boeing в Портланд, Орегон.

Системите за задвижване придвижват клапите (т.нар. предкрилки) в задната част на крилото, с цел да обезпечат спомагателен напредък при ниски скорости по време на политане и кацане.

" В Boeing Шефилд надграждаме дългогодишни взаимоотношения и опит в региона на производството, с цел да подобрим индустриалната си система и да продължим да свързваме, пазиме, изследваме и въодушевяваме аерокосмическите нововъведения ", съобщи Дженет Рамос, старши вицепрезидент на компанията, отговаряща за производството и веригата на доставките.

 Американският Boeing строи първа фабрика в Европа
Американският Boeing строи първа фабрика в Европа

В коя страна ще стъпи компанията?

Kомпонентите, които се създават във фабриката, са направени от първични материали, идващи от английски снабдители. Сред тях са Aeromet International, снабдител на модерни алуминиеви и магнезиеви отливки, основан в Уорчестър и металургичната компания Liberty Speciality Steels, чието дружество се намира единствено на 5 км от новия цех на Boeing.

" Водим света в авиокосмическото произвеждане в Обединеното кралство и посредством нашата съвременна Индустриална тактика ние дружно с промишлеността се ангажирахме да влагаме 3.9 милиарда паунда в авиокосмическата индустрия ", съобщи английският министър на бизнеса, енергетиката и промишлените тактики Грег Кларк.

Новият цех е ситуиран до Фабрика 2050 на Университета в Шефийлд, част от Изследователския център за усъвършенствано произвеждане се основава на 17-годишнo съдействие сред авиокосмическия колос и образователното заведение.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР