Американският авиационен регулатор каза, че 171 самолета Boeing 737 Max

...
Американският авиационен регулатор каза, че 171 самолета Boeing 737 Max
Коментари Харесай

Boeing 737 Max 9 ще останат спрени, докато не се уверят, че са безопасни

Американският авиационен регулатор сподели, че 171 самолета Boeing 737 Max 9 ще останат спрени от полети, до момента в който не се увери, че самолетите са безвредни.

Федералната авиационна администрация (FAA) инспектира самолетите, откакто част от фюзелажа на аероплан на Alaska Airlines падна в петък. FAA съобщи, че първият й приоритет е " опазването на летящата общност в сигурност ".

Главният изпълнителен шеф на Boeing Дейв Калхун сподели на личния състав, че реакцията " е и би трябвало да бъде " фокусът на компанията.

Полетите на хиляди пасажери бяха анулирани, откакто огромните американски самолетни компании стопираха десетки самолети.

„ Приземихме засегнатите самолети и те ще останат приземени, до момента в който FAA се увери, че са безвредни “, се споделя в изказване на FAA в неделя.

Boeing също по този начин сподели, че ще организира среща на всички чиновници по отношение на сигурността във вторник, с цел да разиска реакцията си на случая.

„ Когато се случат съществени произшествия като този, за нас е извънредно значимо да работим транспарантно с нашите клиенти и регулаторите, с цел да разберем и да се оправим с аргументите за събитието и да подсигуряваме, че няма да се повторят “, сподели господин Калхун.

Прекъсванията са засегнали най-вече полетите в Съединени американски щати.

По-голямата част от Boeing 737 Max 9, употребявани в Съединени американски щати, се експлоатират от United Airlines и Alaska, до момента в който Turkish Airlines, Copa Airlines от Панама и Aeromexico също са спрели самолети от същия модел за инспекции.

Аляска спря 65 самолета и заяви в неделя, че е отменила 163 полета, или 21%. Засегнати са към 25 000 души. Авиокомпанията сподели, че спиранията на пътуванията заради приземяването на някои от нейните самолети се чака да продължат най-малко доникъде на седмицата. United приземи 79 самолета и съобщи в неделя, че е отменил към 180 полета.

Междувременно управляващите към момента търсят щепселната врата - която съгласно тях е паднала на земята в западните покрайнини на Портланд - и приканиха обществеността да помогне за намирането на панела.

По време на случая в петък полет 1282 на Alaska Airlines от Портланд, Орегон, до Онтарио, Калифорния, доближи 16 000 фута (4876 м), когато стартира спешно намаляване, съгласно данните от следенето на полета.

Пътниците на борда споделиха, че огромна част от външната обвивка на самолета е паднала на земята малко след излитането.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР