Американският астронавт Марк Ванде Хей ще постави тази седмица рекорд

...
Американският астронавт Марк Ванде Хей ще постави тази седмица рекорд
Коментари Харесай

Руснак и американец споделят рекорд за престой в космоса, прибират се заедно

Американският астронавт Марк Ванде Хей ще сложи тази седмица връх за най-дългия полет в космоса от американец. А дружно с него руснакът Пьотр Дубров ще означи най-дългото превозване на борда на Международната галактическа станция.

Двамата ще се приберат дружно с съветска капсула.

Ванде Хей идва на МКС на 9 април предходната година и ще се върне в края на месеца - с което ще е изкарал съвсем година, или 355 дни отвън рамките на планетата ни. Досегашният връх бе на Скот Кели през 2016 година, който изкара 340 дни.

Руският космонавт Пьотр Дубров идва на МКС дружно с Ванде Хей, тъй че двамата ще споделят върха. Те ще се завърнат дружно, с трети съветски космонавт, прекарал по-малко време в космоса.

Макар да имаше терзания за обстановката на американеца, който ще кацне на съветска територия по време на войната в Украйна, в това отношение се смята, че руснаците ще спазят правилото, че споровете на планетата не се придвижват в космоса. Този принцип се съблюдава от съветския и американския екипаж на МКС, които не престават да работят като екип.

Подобни достижения в действителност се заобикалят - прекарването на прекомерно дълго време в безтегловност не е по никакъв начин потребно за организма на астронавтите. Промяна в графиците за ротация на екипажа на МКС обаче нормално води до тях, както е и в този случай.

От друга страна, върховете са потребни за определяне на дълготрайния резултат върху човешкото тяло. Както Ванде Хей, по този начин и Дубров ще би трябвало да прекарат седмици в еволюционен развой на възобновяване.

Самият Ванде Хей се майтапи какво ще прави като се върне на Земята:

" Планирам да съм на открито допустимо най-вече. Имах работа на затворено 24/7 за близо година. "
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР