Американският астронавт Марк Ванде Хай и японският му колега Норишиге

...
Американският астронавт Марк Ванде Хай и японският му колега Норишиге
Коментари Харесай

Астронавтите Марк Ванде Хай и Норишиге Канаи излязоха в открития космос

Американският астронавт Марк Ванде Хай и японският му сътрудник Норишиге Канаи излязоха в открития космос от борда на Международната галактическа станция (МКС), заяви ТАСС като цитира информация на НАСА.

Те ще имат за задача да реалокират два механични хващача на роботизираната ръка "Канадарм-2 ", която е дълга 17,6 метра. Единият хващач бе сменен с нов на 23 октомври 2017 година по време на излизането на Ванде Хай и неговия съотечественик Скот Тингъл в открития космос. Предполага се, че след време този детайл на роботизираната ръка ще бъде доставен на Земята, с цел да бъде ремонтиран, модернизиран и върнат назад на МКС.

Хващачи с дължина към 1 метър и тегло 200 кг се употребяват от 2001 година Резервни детайли за тях бяха доставени на МКС още през 2009 година благодарение на совалка. След като астронавти демонтираха износеното съоръжение, то краткотрайно бе оставено на площадка покрай шлюз на модула "Куест ". При днешното излизане в космоса тези детайли ще бъдат преместени на предпазване върху мобилна платформа.

За Ванде Хай днешното излизане в открития космос е четвърто, а за Канаи - първо. Тази година това е третата галактическа разходка на членове на екипажа на орбиталния комплекс.

На борда на МКС сега работи 6-членен екипаж, включващ руснаците Александър Мисуркин и Антон Шкаплеров, американците Джоузеф Акаба, Марк Ванде Хай и Скот Тингъл и японеца Норишиге Канаи.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР