Американският актьор Рене Обержоноа, станал известен с участието си в

...
Американският актьор Рене Обержоноа, станал известен с участието си в
Коментари Харесай

Почина звездата от Стар Трек Рене Обержоноа - slava.bg

Американският артист Рене Обержоноа, станал прочут с присъединяване си в паметния сериал "Стар трек ", умря на 79-годишна възраст.

Смъртта му бе доказана от сина му Рене. Той съобщи пред сп. "Ентъртейнмънт уикли ", че татко му е умрял от белодробен рак.

Сред най-известните функции на Рене Обержоноа е тази на Одо, който приема разнообразни самоличности в "Стар трек: Космическа станция 9 ", напомня Българска телеграфна агенция, цитирайки Асошиейтед прес и ДПА.

"Това е ужасна загуба - съобщи в Туитър артистът Джордж Такеи. - Той бе прелестен и образован артист. Той ще ми липсва. "

"Винаги ще си припомням за чудесното си другарство с Рене ", добави в Туитър артистът Уилям Шатнър.

Рене Обержоноа е роден в Ню Йорк през 1940 година Той прекарва детството си в Ню Йорк, Париж и Лондон. След като приключва университета Карнеги Мелън, дебютира в театъра.

Снимал се е също в сериалите "Адвокатите от Бостън ", "Престъпни планове ", "Анатомията на Грей ", "Добрата брачна половинка ", "Военни закононарушения ", "Западното крило ", "Ангелите на Чарли ". Участвал е в редица постановки на Бродуей. Отличен е с премия "Тони " за взаимната си работа с Катрин Хепбърн в мюзикъла "Коко ".
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР