.Американският актьор Питър Фонда, син на Хенри Фонда и брат

...
.Американският актьор Питър Фонда, син на Хенри Фонда и брат
Коментари Харесай

Отиде си актьорът Питър Фонда

.Американският артист Питър Фонда, наследник на Хенри Фонда и брат на Джейн Фонда, умря на 79-годишна възраст, предадоха организациите, като се позоваха на фамилията му.

" С дълбока горест споделяме новината, че Питър Фонда умря ", съобщи фамилията.

Фонда умрял безшумно през вчерашния ден сутринта в дома си в Лос Анджелис, заобиколен от фамилията си. Официалната причина за гибелта е дихателна непълнота в резултат на рак на белия дроб. " В един от най-тъжните моменти в живота ни не сме в положение да намерим подобаващите думи, с цел да опишем болката в нашите сърца. Докато скърбим, ви молим да зачитате персоналното ни пространство ", се споделя в изказването на фамилията.

" И до момента в който скърбим за загубата на този обаятелен и благ човек, желаем също всички да възхваляват неговия дух и обич към живота ", добавя то.
Фонда е роден в Ню Йорк на 23 февруари 1940 година в фамилията на именитата звезда от екрана Хенри Фонда и Франсис Форд Сиймор, дама от хайлайфа на Ню Йорк. Брат е на актрисата Джейн Фонда.

Прочува се с кино лентата от 1969 година " Волният ездач ", в който взе участие дружно с Денис Хопър и Джак Никълсън. Фонда е продуцент и съавтор на сюжета и е номиниран за премия " Оскар " на Американската кино академия за най-хубав автентичен сюжет.

Като режисьор си основава име с кинопродукции като " Наемният служащ " (1971 г.). Номиниран е за " Оскар " за най-хубав артист за ролята си във кино лентата " Златото на Ули " (1998 г.)

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР