Американският актьор и режисьор Шон Пен отиде за трети път

...
Американският актьор и режисьор Шон Пен отиде за трети път
Коментари Харесай

Шон Пен занесе един от Оскар-ите си на Володимир Зеленски

Американският артист и режисьор Шон Пен отиде за трети път от началото на войната в Украйна и занесе една от двете си златни статуетки " Оскар " на президента Володимр Зеленски .

" Този път срещата ни беше специфична. Шон донесе своята статуетка " Оскар " като знак на вярата в успеха на страната ни. Тя ще остане в Украйна до края на войната ", написа Зеленски в профила си във Facebook и разгласява фрагменти, добавяйки, че е наградил американеца с Орден за заслуги III степен.

След срещата в кабинета му, украинският президент и холивудската звезда отидоха до площада на Конституцията в Киев. Там, на Алеята на храбростта , е сложена табела с името на Пен. Зеленски сподели, че алеята стартира с тази табела, тъй като артистът пристигна дойде в Киев още в първия ден на съветското навлизане на 24 февруари.

Актьорът беше в Украйна и през юни, когато посети два от най-засегнатите градове със стотици жертви - Буча и Ирпен , и снима документален филм. Той даже обмисляше да се причисли към украинските сили в битката против Русия.

„ Изключително сме признателни на всички хора, които персонално пристигнаха да поддържат Украйна и нашите жители. И искахме да имаме място, с помощта на което актуалните и бъдещите генерации украинци да си спомнят тези смели хора, които бяха с Украйна през цялото време “, добави президентът.

Пен му отвърна, че занапред нататък това място ще бъде едно от най-емблематичните в живота му, както тези, в които са родени щерка му и синът му.
 Двамата минаха по улиците на Киев охранявани
През март 2022 година артистът прикани за протест на церемонията по раздаването на " Оскари " -те, в случай че Американската академия за кино изкуство и просвета не разреши на Володимир Зеленски да приказва на нея. Той даже се закани да разтопи статуетките си, в случай че това не се случи. То не стана, само че той въпреки всичко не го направи.

Шон Пен, както и сътрудника му Бен Стилър , който също посети Украйна, бяха включени в съветския " стоп-лист " и получиха възбрана да влизат в страната.

През 2004 година Шон Пен получи " Оскар " за ролята си във кино лентата " Тайнствената река ". Pрез 2009 година беше награден още веднъж със златната статуетка за персонажа си в " Харви Милк ".
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР