Американският актьор Едуард Нортън откри, че реалната Покахонтас, романтизираната и

...
Американският актьор Едуард Нортън откри, че реалната Покахонтас, романтизираната и
Коментари Харесай

Покахонтас е 12-та прабаба на Едуард Нортън

Американският артист Едуард Нортън откри, че действителната Покахонтас, романтизираната и митологизирана щерка от 17-ти век на индиански водач, е неговата 12-та прабаба, написа CNN.

American actor Edward Norton has discovered that the real-life Pocahontas, the romanticized and mythologized 17th century daughter of a Native American chief, is his 12th great-grandmother.
— CNN (@CNN)
Актьорът, който е номиниран за " Оскар " научи за фамилната си връзка с дамата, която се омъжва за заселника от Вирджиния Джон Ролф, в епизода на предаването за генетична история " Finding Your Roots ".

Историкът и водещ Хенри Луис Гейтс-младши удостовери това, като сподели на Нортън, че без подозрение Джон Ролф и Покахонтас са 12-та прабаба и прародител на артиста.

Според Гейтс двойката се дами на 5 април 1614 година в Джеймстаун, Вирджиния - по времето, когато Уилям Шекспир е към момента жив. Той добави, че документите разкриват, че Покахонтас е умряла три години по-късно в Грейвсенд, Англия, до момента в който Ролф е умрял към март 1622 година

„ Просто те кара да осъзнаеш какъв брой малко… парче от цялата човешка история си “ , означи Нортън след разкритието.

Edward Norton is direct descendant of Pocahontas, records confirm
— The Guardian (@guardian)
Покахонтас приветства британските заселници в Съединени американски щати при започване на 17 век. Легендата гласи, че тя е избавила живота на капитан Джон Смит, спирайки изтезанието му, като поставя главата си върху неговата.

Шоуто, което наблюдава историята на предците на известни персони, също по този начин разкри, че третият прародител на Нортън, Джон Уинстед, е имал семейство плебеи, в това число 55-годишен мъж, 37-годишна жена и пет млади девойки на възраст 4, 6, 8, 9 и 10 години.

53-годишният Нортън, който сподели, че е проучил личното си родословие преди появяването си в „ Finding Your Roots “, изрази, че тази част от историята му не му харесва изключително.

Запитан какво е да види, че негов родственик е бил робовладелец, артистът от „ Glass Onion: A Knives Out Mystery “ и „ Fight Club “ споделя: „ Краткият отговор е, че тези неща са неуместни. И би трябвало да се усещам неловко поради тях “.

Първият епизод от деветия сезон на шоуто ще се задълбочи в родословието на актрисата от „ Хубава жена “ Джулия Робъртс.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР