Американският адвокат Том Файерстон и представителят на Европейската асоциация на

...
Американският адвокат Том Файерстон и представителят на Европейската асоциация на
Коментари Харесай

Чужди адвокати пред Фрог: Правата на Цветан Василев са нарушени

Американският юрист Том Файерстон и представителят на Европейската асоциация на юристите по наказателно право Милкан Карличик бяха наблюдаващи на днешното съвещание за фалирането на КТБ.
Адвокат Милкан Карличик съобщи пред Фрог нюз, че казусът с Цветан Василев визира член 6 от Европейската спогодба за правата на индивида. „ Ще дам своето мнение на идната конференция в Хелзинки и в Милано, която ще се организира надлежно през април и юли. Все още групирам информация, с цел да съм старателен в мнението си. По всичко проличава, че правата на господин Василев са нарушени. Случаят с КТБ е стопански. В някогашните комунистически страни се случват сходни фалити”, изясни адв. Карличик.

Адвокат Том Файерстон е член на интернационалния юридически екип на Цветан Василев. Ето какво изясни той:

„ Работя дружно с българските юристи на Василев, с цел да схвана същността на делото тук. Интересувам се от интернационалните аспекти на делото и изключително отбраната на правата на Василев съгласно интернационалното право и правата на цялото му семейство. Правата на фамилията му са нарушени преди всичко с бюлетините на Интерпол на него, брачната половинка и щерка му. Василев към момента е търсен от Интерпол. Това сигурно е обвързвано с българското дело и съм тук, с цел да го проследя.

На въпрос дали поемането на отбраната от юрист Любомира Гавазка, която е юрист на Бисер Лазов, е спор на ползи, юрист Файерстон, съобщи, че казусът е забавен и че би трябвало да му се обърна внимание.



Адв. Том Файерстон
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР