Американския президент Тръмп обяви, че изпраща спешно държавния секретар Майк

...
Американския президент Тръмп обяви, че изпраща спешно държавния секретар Майк
Коментари Харесай

Тръмп изпраща Помпео в Рияд заради изчезналия журналист

Американския президент Тръмп разгласи, че изпраща незабавно държавния секретар Майк Помпео за среща със саудитския крал Салман по отношение на изгубването на Джамал Kашоги, съобщи Ройтерс.
В телефонен диалог с Тръмп саудитският крал Салман бин Абдул Азиз Ал Сауд е споделил, че не знае нищо за ориста на изчезналия публицист. Това разкри самият Тръмп в обява, поместена в обществената мрежа Twitter.
Кралят на Саудитска Арабия е разпореди на държавен обвинител да стартира вътрешно следствие на случая с изгубването на Кашоги, съобщи Ройтерс, базирайки се на поискал анонимност представител на саудитските управляващи.
Хашоги, който е сътрудник на The Washington Post изчезна на 2 октомври, откакто влезе в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул, с цел да получи нужните документи, с цел да се ожени за годеницата си, която е турска гражданка.
Според турските управляващи на 2 октомври саудитски сътрудници са умъртвили Кашоги в консулството. Саудитска Арабия дефинира обвиняванията като неоснователни, само че не показа доказателства, че журналистът е напуснал постройката.
Европейският съюз чака от управляващите на Саудитска Арабия пълноценно съдействие в следствието на случая с изчезналия публицист, съобщи през днешния ден висшият представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността Федерика Могерини, представена от ТАСС.
Тръмп наскоро предизвести Саудитска Арабия за „ тежко наказване “, в случай че се окаже, че Рияд има нещо общо със гибелта на Хашоги. На собствен ред Салман съобщи, че ще отговори на глобите на Съединени американски щати „ още по-тежко “, в случай че администрацията на Тръмп предприеме дейности против Рияд.
Солидарност и поддръжка за Саудитска Арабия показаха редица страни - Оман, Бахрейн, Йордания, Ливан, Обединените арабски емирства, Египет и Палестинската автономност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР